0 232 364 63 53 atillaayral@hotmail.com
MİGREN TEDAVİSİ

Migren Nedir?

Migren yalnızca basit bir baş ağrısı değil, kişinin günlük aktivitelerini engelleyen, kendisinin ve yakın çevresinin yaşam kalitesini bozan önemli bir rahatsızlıktır. Migren, gerilim tipi baş ağrısından sonra 2. sıradaki baş ağrısı nedenidir. Toplumda her 4 kadından biri, her 12 erkekten biri migren hastasıdır. Baş ağrısına bulantı, kusma, ışık ve ses hassasiyeti eşlik edebilir. Migren hastalarının üçte ikisinde anksiyete ve depresyon gibi psikolojik problemler süreçte ortaya çıkmaktadır.

Migren Ataklarını Neler Tetikler?

Migren ataklarla seyreden bazen bu atakların 4 saat, bazen de 3 gün sürebildiği bir hastalıktır.

Ataklar arasında kişide bir sonraki atağın endişesi başlar.

Migren başlangıcında bazı tetikleyiciler neden olarak gösterilmiştir:

diyetle ilgili; peynir, alkol, çikolata, aşırı kafein veya kafein yoksunluğu,

duygusal durum; endişe, depresyon, yoğun stres

fiziksel stres; aşırı yorgunluk, seyahat, az uyku

dış uyaranlar; iklim değişikliği, basınç değişiklikleri, yoğun koku sayılabilir.

hormonal etkenler, adet dönemleri, doğum kontrol hapları, hormonal bazı ilaçlar

Migren Tedavisi?

Nöral terapi  bakış  açısıyla  migren  tedavisinde;

  • Öncelikle ayrıntılı hikaye alınarak hastanın ve hastalığın özellikleri belirlenir.(hastalığın başlangıcı, boyun ağrısı da eşlik ediyor mu? )
  • Nöral terapi bakış açısı ile uygulama alanları ve bozucu alanlar tespit edilir ve tedaviye başlanır.
  • Migren ataklarını tetikleyici faktörler hakkında hasta bilgilendirilir ve gerekli önlemleri alması önerilir.
  • Nöral terapi seanslarla yapılan bir tedavi yöntemidir. Kullanılan madde düşük doz lidokain veya  prokaindir. Burada ajanların anestezik etkisi değil, bioelektriksel aktivitesinden faydalanılır.

Nöral Terapi Bakış Açısı ile Migren?

Migren otonom sinir sisteminden kaynaklanan, bioelektriksek aktivite bozukluğu  yani  damar-sinir  dolaşım   fonksiyonunun  geçici olarak  aksamasıdır.
Migren için günümüz tıbbında gelişmeler olsa da kullanılan tedaviler, migrenin oluş sebebini ortadan kaldırmaktan ziyade ağrıyı gidermeye yöneliktir.

Nöral terapide amaç, otonom sinir sisteminin regülasyonu ile bozulmuş olan doku kanlanmasının tekrar sağlanmasıdır yani Nöral terapi ile migrene yaklaşım sebebe yöneliktir. Amaç, migren yakınmalarını ortaya çıkaran nedeni bulmak, onu etkisizleştirmek ve dengeyi tekrar sağlamaktır.

Bu amaçla, migrenin kişide oluş şekli ve zamanı dikkatle incelenir. Bozucu alanlar (diş problemleri, enfeksiyonlar, yaralar) tetikleyici faktörler başka sistemik veya nörolojik hastalıklar varsa belirlenir ve tedavi programı oluşturulur.

HASTALIKLAR

ANLAŞMALI KURUMLAR